Maailman ruoantuotanto on kasvanut väestöä nopeammin, mutta nälkäisten määrä on jälleen kasvussa, ja ruokaturvattomien määrä lasketaan miljardeissa. Viime vuosina ilmastonmuutoksen, COVID-19 -pandemian ja Venäjän hyökkäyssodan seuraukset ovat entisestään horjuttaneet maailman ruokajärjestelmää. Kasautuvien kriisien maailmassa helpotusta tuotanto-olosuhteille ei ole näköpiirissä.
Syöksevätkö ilmastonmuutos ja muut kriisit vääjäämättä maailman kohti yhä pahenevia nälkäongelmia? Onko globaalia ruokajärjestelmää mahdollista muuttaa kestävämpään suuntaan siten, että se myös tasaisi köyhyyden ja eriarvoisuuden vaikutuksia?
Aiheesta alustaa BIOS-tutkimusyksikön tutkija Ville Lähde, jonka kanssa keskustelemassa on UPI:n johtava tutkija Emma Hakala.
Voit ilmoittautua mukaan webinaariin tästä viimeistään 7.12.