Charlyn työ keskittyy kansainvälisen turvallisuuden kysymyksiin, painopisteenä Pohjoismaiden ja transatlanttinen turvallisuus (mukaan lukien NATO) sekä Yhdysvaltain ulko- ja puolustuspolitiikka. Teemoina hän tutkii teknologian vaikutusta yhteiskuntaan ja sodankäyntiin, hybridiuhkia ja -konflikteja, informaatiovaikuttamista ja viestintää, kriisinhallintaa ja rauhanturvaamista, sekä globaaleja geopoliittisia ja geotalouden trendejä.

Charly on ollut vierailevana tutkijana Changing Character of War -keskuksessa Pembroke Collegessa (Oxfordin yliopisto), jossa hän tutki informaatiokauden vaikutusta sodankäynnin luonteeseen. Hän on vieraillut myös vaihto-ohjelmassa Islannin yliopiston kansainvälisten asioiden instituutissa sekä kansainvälisten asioiden avustajana Puolustusvoimien ylimmälle johdolle Suomessa.

Charly julkaisee englanniksi, ruotsiksi ja suomeksi, ja hän puhuu laajalle yleisölle yliopistoissa, kansalaisjärjestöissä, yksityisyrityksissä ja suurissa kansainvälisissä konferensseissa. Häntä siteerataan usein mediassa, ja hän on esiintynyt tuhansissa tv- ja radiolähetyksissä, mukaan lukien kansainväliset kanavat kuten CNN, BBC, Sky News ja Al Jazeera. Häntä on siteerannut myös media, kuten New York Times, Washington Post, Guardian, Politico ja Le Monde. Charly on Suomen puolustusvoimien reservin kapteeni, ja vuonna 2020 hänelle myönnettiin Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan ritarimerkki.

Tutkinnot

M.Soc.Sc, University of Helsinki
B.A., Wesleyan University

Kielitaito
englanti, suomi, ruotsi
Työkokemus

Tutkija, Ulkopoliittinen instituutti (UPI), Helsinki
Helmikuu 2006 –

Tutkimusalueet: Kriisinhallinta, Yhdysvallat, asevoimien muutos, turvallisuuspolitiikka

Tutkimusprojektit:

  • Voimankäytön yksityistämisen vaikutukset sekä Yhdysvaltoihin että kv. poliittiseen järjestelmään (2008-) Pohjoismainen sotilaallinen yhteistyö (2008)
  • Muutoksia ja laajentumista – muuttuva NATO (2007)
  • Kansallisen kriisinhallinnan vaikuttavuusarviointi, yhteistyössä Crisis Management Initiativen ja Net Effectin kanssa, rahoitus puolustusministeriöltä (2007)
  • Suomi Rauhanturvaajana 1991 – 2006, rahoitus puolustusministeriöltä (2006)
  • Global Security and Strategy 2030-projekti, vastuussa osiosta Saharan eteläpuoleinen Afrikka vuonna 2030, rahoitus puolustusministeriöltä (2007)
  • Conflict Prevention, Management and Reduction in Africa-projekti, rahoitus ulkoasiainministeriöltä (2005–2006)
  • Luentoja ja puheita mm. kansallisilla ja alueellisilla Maanpuolustuskursseilla, Maanpuolustuskorkeakoululla sekä eri kansalaisjärjestöjen tilaisuuksissa.
  • Haastattelujen ja lausuntojen antaminen eri medioille, mm. Kriisinhallinnasta sekä Yhdysvaltojen ulko- ja sisäpolitiittisista tapahtumista.

Projektipäällikkö, Ulkopoliittinen instituutti, Helsinki
Elokuu 2005 – Toukokuu 2006

  • Vastuussa Ulkopoliittisen instituutin ja Bradford Yliopiston (U.K.) yhteisestä Conflict Prevention, Management and Reduction in Africa -projektin hallinnoinnista ja noin 20 ihmisen työn koordinoinnista.
  • Jaettu toimitusvastuu kirjasta Elements for Discussion: Conflict Prevention, Management and Reduction in Africa, sekä neljästä luottamuksellisesta ulkoasianministeriölle toimitetusta raportista.

Vieraileva luennoitsija, Tufts University, Boston, Yhdysvallat
Elokuu 2002 – Joulukuu 2003

  • Aiheina rauhanturvaaminen ja kriisinhallinta
Koulutus

Helsingin yliopisto
Elokuu 2004 – Heinäkuu 2008

Valtiotieteiden maisteri

Wesleyan University, Middletown, Connecticut, Yhdysvallat
Syyskuu 1993 – Toukokuu 1997

Bachelor of Arts -tutkinto, pääaineena valtiotiede


Kaikki julkaisut

Ylös