Globaalien ruokamarkkinoiden epävakaus vetää pyörteisiinsä etenkin haavoittuvimmat ihmiset ja maanosat; tuskin olemme toipumassa edellisestä ruokakriisistä kun kohtaamme jälleen uuden. Syyt ja seuraukset ovat nähtävissä, mutta kriisin hallinta ja sen ennustaminen on vaikeaa. Syitä voidaan hakea esimerkiksi biopolttoaineiden yleistymisestä. Ruokakriisin monet ulottuvuudet näyttäytyvät toisaalta myös Pohjois-Afrikan poliittisten muutoksien taustalla. Miten ruokakriisiä pitäisi lähteä ratkaisemaan? Onko sen hallinta edes mahdollista?
Puhujat:
Ruokaturva turbulenssissa
Helena Kahiluoto, erikoistutkija, Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus (MTT)
Riittääkö ruoka?
Tiina Silvasti, dosentti, Helsingin yliopiston yhteiskuntapolitiikan laitos
Kommentit:
Marikki Stocchetti, tutkija, Ulkopoliittinen instituutti
Marikki Stocchetti, tutkija, Ulkopoliittinen instituutti
Puheenjohtaja:
Mika Aaltola, ohjelmajohtaja, Ulkopoliittinen instituutti
Mika Aaltola, ohjelmajohtaja, Ulkopoliittinen instituutti
Lisätietoja: Annina Aalto, puh. +358 9 432 7712, annina.aalto@fiia.fi