Amazonin sademetsän lisääntynyt hävittäminen on seurausta Brasilian pitkäaikaisesta poliittisesta kriisistä. Vuoden 2013 bussilippujen hinnannoususta virinnyt kriisi on sittemmin edennyt kiistanalaisesta virkasyytteestä ja populistisesta kansannoususta perustuslailliseen umpikujaan.
Eurooppalaiset institutionaaliset sijoittajat ovat olleet etulinjassa todistamassa Brasilian löyhää suhtautumista metsien hävittämiseen ja muihin ympäristöhaasteisiin. Sijoittajien pitäytyessä kepin käytössä Euroopan ja Yhdysvaltain poliittisten johtajien tulisi harkita, mitä porkkanoita he voisivat Brasílialle tarjota.
Bryssel ja Washington ovat muuttaneet nopeasti suhtautumistaan Brasíliaan. Läheisiä välejä korostavan lähestymistavan sijaan on painotettu tyytymättömyyttä ja etäisyyttä, mikä on sekä syy että seuraus Brasilian kansainvälisen aseman heikentymiselle niin talouden kuin maabrändinkin näkökulmasta.
Brasilia on viime vuosina pyrkinyt sekä tuhoamaan entistä enemmän sademetsää että rakentamaan kauppasuhteita Pohjois-Atlanttiin; näitä molempia ei voi edistää yhtä aikaa.
Välien parantaminen Brasiliaan vaatii Euroopan ja Yhdysvaltain kesken huomattavasti tiiviimpää koordinaatiota, kuin mihin osapuolet ovat tottuneet. Niin ikään sitoutuminen ilmastosensitiiviseen globalisaatioon on Brasílialta välttämätöntä.
Julkaisu on luettavissa myös portugaliksi täällä.